AKTIVITETER I DANMARK


AMAN SOCIETYS BESØG I DANMARK 2016
Af Diana Vinding, projektkoordinator.

G34Til venstre i billedet Jeannette Knudsen fra kvinfo får et minde om projektet i Hebron af Dr. Mariam Ibrahim Assfour

Fra den 26 april 2016 til den 3 maj 2016, havde DAPAO besøg af tre repræsentanter fra AMAN SOCIETY CENTER: Dr. Mariam Ibrahim Assfour, som er stifter og leder af AMAN Society Center; Lubna Abu Turki  som er projektkoordinator og Maysoun Sayyed Ibrahim AlQawasmi , som er en af AMANs undervisere. Formålet med dette partnersskabsbesøg var at lære DAPAWO og KVINFO at kende, informere om Hebron projektet og udveksle erfaringer med danske organisationer der arbejder med kvinder– herunder etniske minoritetskvinder—og kønsbaseret vold i Danmark.

Der var lagt et fyldigt program, med mange møder, besøg, og diskussioner. DAPAO bestyrelsesmedlemmer fulgte dem rundt til disse arrangementer, hvor de tre palæstinensiske kvinder fik rig lejlighed til at fortælle om projektet, om forholdene i Hebron  og om arbejdet mere specifikt.

Hos KVINFO mødtes de med Jeannette Knudsen, program rådgiver for MENA afdelingen. De fortalte om deres arbejde i Hebron, hvordan de håndterer en typisk arbejdsdag med de vanskeligheder de kan opleve under israelsk kontrol, og hvordan de hver især med deres forskellige erfaringer bidrager til de forskellige forløb. Mest fokus var  på de aktiviteter de laver med børn og voksne. Eksempelvis: hvad er rettigheder, hvad er kvinders rettigheder og hvor meget de ved om deres rettigheder; hvad kan man som forældre gøre for at opnå ligestilling i hjemmet, hvordan løser man konflikter, og undgår vold i hjemmet, hvordan man gør op med forskelsbehandling mellem køn. Derudover blev der også snakket om fremtidige aktiviteter og øvelser Aman Society Center har i tankerne. Jeannette Knudsen sluttede af med at fortælle om andre organisationer KVINFO samarbejder med i Mellemøsten samt KVINFOs historie og om udviklingen af danske kvinders rettigheder i Danmark.

Der var sat en hel dag af til at besøge krisecentre og organisationer der arbejder med nogle af de samme problematikker som AMAN. I Danners Krisecenter blev de vist rundt af to medarbejdere som også fortalte om de mange opsøgende aktiviteter Danner Huset har i forhold til etniske målgrupper og det materiale, de udgiver på forskellige sprog, inkl. arabisk, for at nå ud til disse. Næste møde var i Den Åbne Dør, et kvinde krisecenter der ejes og administreres af Frelsens Hær . Det har til huse i den ejendom på Vesterbro hvor den kendte danske forfatter, Tove Ditlevsen, boede som barn. Også her blev der udvekslet erfaringer og ideer. Endelig var der et kort møde med  LOKK (Landsorganisationen for Kvinde- Krisecentre) og koordinatoren for deres projekt i Palæstina.

Takket være Ulla Sandbæk fra de Alternative, fik de tre gæster lejlighed til at besøge Folketinget og møde en dansk politiker.
DAPAOs årsmøde var blevet udskudt så vores tre gæster kunne være tilstede og fortælle om projektet og vise deres video. Takket være disse indslag, de mange ting de havde medbragt med salg for øje og den vidunderlige mad som de sammen med herboende palæstinensiske kvinder havde tilberedt, blev årsmødet en succes.

Alt i alt et vellykket besøg, som sluttede af med en lille afskedskomsammen med bestyrelsen hos Eva Truelsen og dagen efter med frokost hos den herboende palæstinensiske ambassadør.G36

Fra venstre Dr. Amneh Hawwa DAPAWOs forkvinde, Maysoun Qawasmi underviser Hebron projektet, Farah Azam Palæstinensisk ambassade, Dr. Miriam Ibrahimi Assfour stifter af Aman Society Center, Dr. Mofid Al Shami Palæstinensisk ambassadør, Ulla Sanbæk MF Alternativet, Lubna Abu Turki Hebron projekt koordinator.